4 MASURI DE SECURITATE NECESARE PENTRU PROTEJAREA SEDIULUI AFACERII TALE

4 MASURI DE SECURITATE NECESARE PENTRU PROTEJAREA SEDIULUI AFACERII TALE

1. Camera de supraveghere IP pentru exterior si interior

Cea mai sigura metoda de a fi in permanent contact cu sediul afacerii tale, chiar si atunci cand esti la kilometri distanta, este prin instalarea unor camere de supraveghere IP. Spre deosebire de camerele analog, care doar capteaza imaginile video si le trimit intr-o unitate de stocare, cele IP sunt conectate in permanenta la internet si iti dau posibilitatea de a verifica in timp real sediul firmei tale, de pe smartphone sau de pe laptop, indiferent de locul in care te afli.

De asemenea, o camera de supraveghere IP te va notifica de fiecare data cand in sediul firmei tale se petrece o activitate suspecta si iti va da posibilitatea de a verifica daca este vorba despre o alarma falsa sau daca amenintarea este una reala. In cazul in care sunt intrusi in cladire sau cineva comite acte de vandalism in exteriorul sau, vei putea actiona rapid si contacta autoritatile.

Atunci cand alegi un sistem de camere de supraveghere IP, trebuie sa te asiguri ca acesta are un camp de vizualizare decent, de minim 130 de grade, astfel incat sa acopere o suprafata cat mai mare. De asemenea, trebuie sa iei in calcul si latimea de banda oferita de conexiunea la internet prin care se vor trimite datele, pentru a putea avea acces la imaginile video fara intreruperi. Doteaza sistemul de supraveghere cu un Hard Disk de minim 1 TB, pentru a putea stoca si verifica inregistrari video dintr-o perioada mai indelungata de timp. Pentru a te asigura ca sediul afacerii tale este securizat, iti recomandam sa cumperi un sistem de supraveghere video IP.

2.Sisteme de alarma wireless

Pentru a asigura protectia deplina a sediului afacerii tale, vei avea nevoie si de un sistem de alarma. In cazul in care nu iti doresti sa intreprinzi lucrari speciale de amenajare care sa permita conectarea dispozitivelor prin cabluri, poti opta pentru un sistem de alarma wireless. Desi la fel de eficiente precum sistemele conventionale, acestea sunt mult mai usor de instalat, nu necesita folosirea de cabluri, iar modulele acestora pot fi relocate usor, in functie de nevoile tale.

Un mare avantaj al unui astfel de sistem sta in faptul ca trimite notificarea de alarma prin intermediul semnalului de telefon mobil. Astfel, va functiona fara probleme chiar si atunci cand energia electrica este intrerupta si va trimite semnalul intr-un mod la fel de eficient.

Unele modele de sisteme de alarma au si functia de control sau notificare de la distanta. Prin simpla introducere a unei cartele SIM in unitatea centrala a sistemului, vei putea fi informat de fiecare data cand alarma se activeaza. In cazul in care constati ca este o alarma falsa, vei putea dezactiva sistemul de la distanta, fara a mai fi nevoie sa te deplasezi fizic la sediul firmei sau sa alertezi firma de securitate. Alege un sistem de alarma wireless eficient, potrivit pentru sediul afacerii tale.

3.Senzori de miscare

Bec cu senzor de mișcare-Cum îl alegem pe cel potrivit? - TecHome

Detectoarele de miscare reprezinta un alt element de securitate util pentru sediul afacerii tale. Atunci cand identifica un potential pericol de efractie, senzorul se va declansa si va trimite un semnal catre unitatea centrala a panoului de securitate. Pentru o instalare cat mai facila si pentru a putea integra modulele fara a mai fi necesara folosirea de cabluri, poti utiliza senzori de miscare wireless.

Acestia vor putea fi pozitionati astfel incat sa acopere zone cheie ale incaperii, precum geamurile, usa de la intrare sau camere in care sunt depozitate obiecte valoroase, iar in situatia in care constati ca senzorii trebuie mutati, vei putea face acest lucru usor. La fel ca in cazul sistemelor de alarma wireless, foarte multe modele de senzori de miscare pot fi configurate astfel incat sa permita trimiterea de notificari la distanta atunci cand se activeaza.

4. Detectoare de inundatie

Pentru ca persoanele rau intentionate nu reprezinta singurul factor de pericol pentru sediul afacerii tale, este esential sa te protejezi si de evenimente neprevazute precum o inundatie.

O defectiune a unei tevi sau un accident petrecut la etajul superior al cladirii in care ai sediul poate produce o inundatie care, daca nu este descoperita la timp, va genera pagube considerabile.

Avand in vedere ca sediul tau beneficiaza, cel mai probabil, de detectoare de fum, este foarte util sa-ti instalezi si un sistem de avertizare pentru inundatii. Acesta poate fi conectat la unitatea centrala a sistemului de alarma si se va declansa atunci cand va detecta apa, urmand sa trimita un semnal catre aceasta.

Multumita acestei tehnologii, vei putea fi notificat instant, fie prin aplicatia de smartphone, fie prin SMS, dandu-ti posibilitatea de a actiona la timp si de a reduce pagubele produse de apa. Alege un produs eficient, care sa iti dea certitudinea ca sediul tau va fi in siguranta!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Privacy Policy Settings