Ajută la îngrijirea animalelor din grădina zoologică

Ajută la îngrijirea animalelor din grădina zoologică

Nu doar oamenii pot beneficia de tehnologii avansate de securitate, ci și animalele din grădina zoologică o pot face.

Beauval ZooPark din Saint Aignan, Franța, a apelat la tehnologie pentru a avea grijă de animalele lor.

Grădina zoologică este pe locul 4 ca cea mai frumoasă din lume și are grijă de peste 35.000 de animale.

Îngrijirea eficientă a animalelor

Grădina zoologică a dorit să-și eficientizeze îngrijirea față de animale, în special pentru a ajuta la monitorizarea leilor de mare și a urșilor panda.

Îngrijitorii trebuiau să monitoriza leii de mare 24 de ore pe zi. Au vrut să urmărească timpul de odihnă și în mod special mesele acestora. Trebuiau să poată vedea animalele oriunde s-ar afla în țarcul lor, ceea ce înseamnă uneori să privească în colțuri întunecate.

Monitorizarea urșilor panda a căpătat un aspect diferit și mai drăguț, unul dintre panda a născut recent pui gemeni. Acesta a fost un moment deosebit de fericit la grădina zoologică, deoarece, deși urșii panda nu mai sunt oficial pe cale de dispariție, ei sunt încă clasificați ca fiind vulnerabili. De altfel, echipa a trebuit să aștepte până după naștere pentru a instala camerele, întrucât grădina zoologică nu a vrut să deranjeze mama în gestație. Acum, ei trebuie să țină cont de nou-născuți, iar anumite părți a incintei urșilor panda au iluminare slabă, așa că camerele folosite trebuiau să ofere imagini excelente la lumină slabă pentru a contracara acest lucru.

Imagini detaliate, colorate 24/7

Pentru leii de mare, gradina zoologică a instalat Camere de Rețea ColorVu Fixed Turret de 4 MP (DS-2CD2347G2), simple și eficiente.

Tehnologia ColorVu oferă o imagine color clară fără a deranja animalele. Camerele Fisheye de 12 MP (DS-2CD63C5) au fost de asemenea instalate pentru a oferi o vedere mai avantajoasă a întregii zone de odihnă.

Urșii au necesitat o monitorizare mai intensă, așa că PTZ 32X DarkFighterX IR Network Speed ​​Domes a fost alegerea perfectă. Tehnologia DarkFighter X oferă o imagine plină color pe distanțe lungi chiar și în condiții de lumină foarte scăzută, până la 0,0005 lux. Acest lucru face posibilă identificarea mai precisă a animalelor, permițând veterinarilor să monitorizeze îngrijirea, dieta și activitatea, printre altele. PTZ-urile cu zoom optic ridicat fac posibilă căutarea celor mai mici detalii privind mutarea instalațiilor tehnice.

Proiectul inițial a fost renovarea sistemului de securitate video în 2020. Echipa a reușit să identifice alte necesitați care cer tehnologii avansate și să le implementeze treptat în ZooPark. Pe lângă camere, acesta a inclus software-ul de gestionare video HikCentral și trei NVR-uri, care împreună controlează toate camerele și oferă, de asemenea, managementul securității video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings