Camerele de securitate capabile sa monitorizeze în lumină scăzută devin mainstream

Camerele de securitate capabile sa monitorizeze în lumină scăzută devin mainstream

Omdia a lansat anterior constatări care proiectau o creștere rapidă a camerelor de securitate video echipate cu funcționalitate avansată de lumină scăzută în 2022 la 51 de milioane, de peste 10 ori numărul de astfel de camere constatat în 2015 – 4,75 milioane.

Acest lucru se datorează, fără îndoială, unor factori precum îmbunătățirile continue ale tehnologiei senzorilor, procesoarelor de imagine și algoritmilor AI care permit imagini de înaltă calitate. Prețul pieței produselor a scăzut, datorită disponibilității crescute pe piață a camerelor capabile sa monitorizeze în lumină scăzută.

Tipuri de camere și iluminări preferate de către utilizatori

În ceea ce privește configurarea camerei cu lumină scăzută, camerele cu infraroșu (33%) și camerele cu lumină scăzută (30%) au fost instalate mai des în comparație cu camerele de securitate obișnuite cu iluminare suplimentară (22%) și camerele termice (14%).

Fiind cea mai ieftină opțiune, camerele cu infraroșu (IR) sunt unul dintre cele mai utilizate tipuri de camere pentru securitatea video în condiții de lumină scăzută. Acestea vin cu LED-uri cu infraroșu încorporate pentru a ilumina zonele adiacente, astfel încât imaginile să poată fi încă procesate chiar și în întuneric complet. Dezavantajul este că oferă doar imagini alb-negru, precum și detalii vizuale mai mici.

Pe de altă parte, camerele pentru lumină scăzută sunt echipate cu senzori de imagine puternici, care funcționează bine chiar și în condiții de iluminare ambientală minimă, permițându-le să redea imagini full-color de înaltă definiție în lumină slabă. Echipate cu tehnologie care poate combina datele de culoare și detaliile de luminozitate într-o scenă, aceste camere sunt ideale pentru o gamă mai largă de aplicații de securitate în aer liber.

Dar factorul de formă?

Camerele bullet au fost cele mai preferate la 37%, urmate de camerele dom (26%), camerele PTZ (20%) și camerele cu turelă (17%).

Deși aceste camere pot fi utilizate în orice locație, camerele bullet și PTZ sunt de obicei ideale pentru instalații în aer liber, în timp ce camerele cu dom funcționează destul bine în interior.

Pentru întreprinderile comerciale, rezidențiale și mici, camerele bullet ar fi o alegere bună, deoarece sunt rezistente la intemperii, ușor de instalat, au viziune la distanță lungă și pot acționa ca un factor de descurajare fizic pentru a face proprietatea mai puțin dorită de către hoți.

Camerele dome au avantajul că sunt mai greu de văzut și ar fi o opțiune bună dacă nu doriți ca oamenii să le observe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings