Cat de puternica este securitatea cibernetica a camerelor dvs. de supraveghere ?

Cat de puternica este securitatea cibernetica a camerelor dvs. de supraveghere ?

Această întrebare este esențială în lumea securității de astăzi, atunci când vă concentrați asupra camerelor de securitate. Ca parte a lumii IoT, camerele de securitate de astăzi joacă roluri importante nu numai în zona de securitate, ci și în furnizarea de informații pentru a accelera eficiența operațională și luarea deciziilor în multe alte domenii de afaceri. Pe măsură ce devin mai inteligente și mai complexe, cresc și riscurile lor de securitate cibernetică. În ultimii ani, lumea a experimentat mai multe exemple de incidente de securitate cibernetică cu camere, „Mirai Botnet” fiind unul dintre cele mai cunoscute exemple. Programele malware Mirai au profitat de dispozitivele IoT nesigure într-un mod simplu, dar inteligent.

Mirai Botnet a avut loc în 2016 și, din fericire, securitatea cibernetică a dispozitivelor IoT s-a îmbunătățit semnificativ de atunci. Dar unele lucruri sunt la fel și nu pot fi schimbate. Mikko Hypponen, un evanghelist cibernetic finlandez, este bine cunoscut datorită declarației sale: „Dacă un dispozitiv este inteligent, este vulnerabil!”. El arată cu această afirmație că toate dispozitivele care constau din hard și software și sunt conectate la internet, sunt nesigure. Deși a făcut această afirmație în urmă cu câțiva ani, este încă adevărată și foarte relevantă.

Securitatea cibernetica incorporata.

După cum s-a menționat anterior, toate camerele de securitate sunt vulnerabile. Cu toate acestea, este, de asemenea, adevărat că cu cât este mai dificil să ii dai „hack” unei camere, cu atât este mai probabil ca un atacator cibernetic să sară pe o altă cameră care este mai ușor de piratat. Atacatorii cibernetici sunt foarte inteligenți și sofisticați, dar și foarte pragmatici. Preferă ținte ușoare (dacă obțin un rezultat similar). Un producător de camere care investește în construirea unei baze de securitate cibernetică care să asigure camere mai rezistente la hack va deveni o țintă mai puțin favorabilă pentru acei atacatori cibernetici, deoarece preferă să se concentreze pe camerele care generează aceleași rezultate cu un efort mai mic.

Toți producătorii de camere și clienții trebuie să fie pe deplin conștienți de faptul că, cu cât camerele lor sunt mai rezistente la internet, cu atât sunt mai puțin interesante pentru accesul hackerilor neautorizați. Această reziliență cibernetică necesită investiții serioase în securitatea cibernetică într-o bază solidă, iar una dintre cele mai eficiente investiții este implementarea „Secure-by-Design” în procesul de producție. Aceasta înseamnă că securitatea cibernetică este încorporată în timpul fiecărei faze a procesului de producție și nu este văzută ca o gândire ulterioară atunci când camera este produsă și implementată la locația clientului. Un bun exemplu de proces de producție „Secure-by-Design” în industria IoT este „Hikvision Secure Development Life Cycle” (HSDLC)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Privacy Policy Settings