Ce este tehnologia de termoviziune și care sunt beneficiile pe care le poate aduce companiilor?

Ce este tehnologia de termoviziune și care sunt beneficiile pe care le poate aduce companiilor?

SOLUȚII DE TERMOVIZIUNE

Ce este termovizunea ?


Termoviziunea este o tehnologie fără contact direct, care face vizibilă radiația termică a unui obiect sau corp. Camerele cu termoviziune înregistrează și afișează distribuția temperaturii pe suprafețe și obiecte. Spre deosebire de camerele cu senzori optici, camerele termice pot detecta diferențe de temperatură extrem de mici, afișându-le vizual în culori diferite. Camerele cu termoviziune MOBOTIX pot monitoriza diferențe de temperatură cu o precizie de 0.1°C, într-un interval de măsurare de la -40° C până la +550° C.

Radiometrie termală


În afara de tehnologia de termoviziune, Konica Minolta deține în portofoliu camere de supraveghere și senzori termici care integrează tehnologia de radiometrie termală. Radiometria termală folosește senzori calibrați de înaltă performanță, ce pot măsura radiația termică pe toată imaginea capturată, oferind o valoare de temperatură pentru fiecare pixel al scenei monitorizate. Această tehnologie permite și configurarea simultană a 20 de ferestre de monitorizare care pot genera alerte atunci când sunt depășite anumite valori prestabilite. De exemplu, pot fi monitorizate echipamente critice din sectorul industrial și de producție care se întind pe suprafețe foarte mari.

Aplicații versatile pentru sisteme
de supraveghere moderne


Soluțiile de termoviziune sunt indispensabile pentru multe aplicații de securitate civilă. Din ce în ce mai multe companii industriale, instituții publice, autorități și agenții guvernamentale folosesc termoviziunea pentru a-și proteja angajații și bunurile.
În plus, această tehnologie poate fi folosită pentru îmbunătățirea eficienței proceselor, generând recuperarea rapidă a investițiilor.
Fabricile industriale, depozitele, porturile, aeroporturile sau centralele electrice pot fi protejate prin intermediul camerelor cu imagine termică.

Soluțiile MOBOTIX de termoviziune sunt esențiale pentru protejarea angajaților, bunurilor și evitarea situațiilor periculoase.

Aplicații tipice pentru camerele
de termoviziune MOBOTIX

• Protecție perimetrală
• Detecția incendiilor la interior și exterior
• Protecție și siguranță în cadrul companiilor industriale și de producție
• Protecția și monitorizarea echipamentelor industriale
• Supravegherea lanțurilor frigorifice în industria alimentară și de logistică
• Monitorizarea proceselor de producție, stocarea și transportul substanțelor periculoase
• Monitorizarea zonelor critice sau de frontieră

Protecție perimetrală, chiar și în întuneric complet
O singură cameră cu termoviziune poate securiza o zonă exterioară de suprafețe mari, fără iluminare suplimentară, chiar în condiții de iluminare extrem de redusă. Supravegherea se poate face de la distanțe de sute de metri, pe suprafețe extinse și zone cu acces dificil.

Măsurarea temperaturii și detecția timpurie a incendiilor.
Aceste sisteme cu tehnologie de vârf sunt utilizate pentru a monitoriza temperaturile în timp real, cât și pentru a detecta proactiv potențialele pericole provocate brusc. Astfel de pericole pot fi, de ex-emplu, focuri mocnite sau evacuarea gazelor fierbinți care nu pot fi observate cu ochiul liber. Situațiile critice sunt analizate în avans și permit utilizatorilor să reacționeze în cel mai scurt timp posibil.

Camere duale și Thermal Overlay
Sistemele MOBOTIX cu senzor dual pot comuta automat de la senzorul termic la senzorul optic și pot genera imagini de înaltă rezoluție pentru vizualizare optimă, atunci când un obiect se deplasează în zone critice de supraveghere.
Camerele cu termoviziune MOBOTIX beneficiază, totodată, de o funcție specială de suprapunere a imaginii termice cu imaginea oferită de senzorul optic (Thermal Overlay). Cu ajutorul punctelor fierbinți din imaginea termică se pot identifica echipamente supraîncălzite care funcționează defectuos și pot fi detectate surse periculoase de căldură sau foc. Astfel, această tehnologie poate fi utilizată foarte eficient în protecția împotriva incendiilor, prin detectarea în timp util și acționarea cât mai rapidă.

Fiabilitate și securitate
Camerele MOBOTIX sunt robuste și fiabile, au o durată de funcționare fără întreruperi de peste 9 ani și pot fi utilizate în cele mai dificile condiții. În plus, sunt recunoscute pentru securitatea cibernetică excelentă. Toate elementele sistemului sunt securizate, folosind criptarea, conexiuni sigure, certificate digitale și parole puternice. Acestea asigură trasabilitatea completă a acțiunilor utilizatorilor, fiind în același timp conforme cu reglementările GDPR.
Protecția identității
Profilul de temperatură înregistrat de cameră nu oferă niciun detaliu de identificare personală, garantând astfel protecția identității.

Toate camerele MOBOTIX cu facilități de termoviziune permit integrarea de senzori cu radiometrie termală, tehnologie care asigură măsurarea temperaturii pentru fiecare pixel al scenei monitorizate și definirea a 20 de ferestre de monitorizare ce pot genera alerte în cazul detectării de pericole.

Modelul S74 se individualizează de orice alt sistem MOBOTIX, fiind o cameră cu patru module de senzori interschimbabili. Această funcție conferă modelului flexibilitate și posibilități variate de configurare a modulelor Ultra HD cu senzori optici, IR, MultiSense (PIR, de temperatură și lumină) sau termici, ce pot fi conectați simultan și montați în direcții, zone și încăperi diferite, cu până la 3 metri distanță față de cameră. Accesoriile de instalare pentru senzorii optici și termici permit o instalare ușoară, discretă și o supraveghere eficientă a mai multor zone de interes cu o singură cameră.

Modelul M73 este un sistem video inteligent, modular și descentralizat bazat pe platforma MOBOTIX 7, cu posibilități extrem de variate de personalizare pentru aproape orice domeniu de activitate. Prin adăugarea modulelor termice cu rezoluție VGA, camerele M73 oferă imagini detaliate, pot fi supravegheate zone extinse și permit detecția diferențelor de temperatură de la distanțe mari.

Modelul M16 Termal este un sistem video inteligent ce integrează un senzor performant de imagine termică. Designul dual cu două obiective permite setarea funcției de suprapunere a imaginilor (termică și optică) pentru a identifica locația exactă a punctelor fierbinți din zona monitorizată.

Modelul M16 Termal este un sistem video flexibil ce permite integrarea a doi senzori termici de înaltă performanță, care pot fi montați la o distanța maximă de trei metri față de unitatea de procesare a imaginilor. Designul sistemului permite o instalare discretă și răspunde cerințelor specifice ale utilizatorilor din multiple domenii de activitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Privacy Policy Settings