Creșterea performanței comerțului: 4 moduri prin care securitatea video inteligentă poate ajuta

Creșterea performanței comerțului: 4 moduri prin care securitatea video inteligentă poate ajuta

Comercianții monitorizează în mod constant o mare varietate de KPI-uri de performanță, de la trafic în magazin, la vânzări pe metru pătrat, vânzări per membru al personalului, rate de conversie și creșterea veniturilor generale. Creșterea performanței pentru toți acești KPI depinde de cunoașterea aprofundată a nevoilor și preferințelor clienților, de selecția excelentă a produselor, de procesele optime de alegere și de stocare și apacitatea de a minimiza contracția de-a lungul lanțului de aprovizionare.

Securitatea video inteligentă permite comercianților să-și îmbunătățească operațiunile în patru moduri cheie.

1. Îmbunătățiți performanța vânzărilor prin plasarea optimizată a produselor

Securitatea Video inteligentă permite comercianților să vadă ce zone ale magazinului le vizitează cel mai des clienții și îi ajută să înțeleagă ce produse sunt cele mai vândute. Aceste două informații critice susțin o plasare și comercializare a produselor mult mai bune. Localizarea celor mai populare produse în „hot-spot-uri” de acces, duce la găsirea bunurilor pe care clienții le doresc mai rapid și mai ușor, ceea ce duce la venituri generale mai mari din vânzări.

2. Optimizați aspectul magazinului pentru a maximiza conversia

Cu ajutorul securității Video inteligente, managerii magazinului pot vedea, în detalii vii, cum se deplasează clienții prin magazin și cum pot fi optimizate aspectul coridoarelor, instalațiilor și reclamelor din magazin pentru a îmbunătăți experiența clienților. Analiza tradițională a datelor îi poate ajuta pe comercianți în ceea ce privește înțelegerea călătoriilor în magazin și a timpilor de așteptare. În schimb, datele video oferă o vedere clară și imediată a magazinului, făcându-l ușor de înțeles și de abordat problemele care ar putea afecta performanța vânzărilor. Acestea variază de la afișaje, corpuri de iluminat și chioșcuri prost poziționate, până la publicitate sau semnalizare în magazine prost plasate.

3. Asigurați-vă că produsele dorite de clienți sunt disponibile în mod constant

Pentru toți comercianții, echilibrarea serviciului pentru clienți și sarcinile de rutină, cum ar fi umplerea raftului, este o provocare majoră. Cu securitatea inteligentă, o alertă poate fi generată în timp real dacă nivelul stocurilor pentru un anumit produs este scăzut, permițând echipelor să reaprovizioneze rapid rafturile sau afișajele. Analiza datelor video poate ajuta, de asemenea, magazinele să înțeleagă nivelul stocurilor din magazin și să comunice cererile de ridicare către centrele de distribuție, asigurându-se că produsele ajung întotdeauna în timp util în magazin și sunt întotdeauna disponibile pentru clienți.

4. Securizați perimetrul pentru a preveni pierderile create de furt

În timp ce creșterea veniturilor din vânzări este KPI-ul central pentru performanța retailului, chiar și o mică reducere a furtului din magazin poate avea, de asemenea, un impact pozitiv major asupra profitului. Soluțiile video inteligente oferă avantaje unice în acest domeniu, generând alerte în cazul în care clienții părăsesc magazinul cu produse neachitate. Acest lucru este deosebit de valoros în mediile semi-supravegheate și nesupravegheate, unde majoritatea clienților folosesc terminale de auto-checkout pentru a-și plăti produsele înainte de a părăsi magazinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings