Cum să vă protejați routerul și camerele de securitate de acasă împotriva hackerilor .

Cum să vă protejați routerul și camerele de securitate de acasă împotriva hackerilor .

Echipa Consumer Reports a constatat că multe routere „nu au protecții de securitate de bază.”

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă schimbați parola și să actualizați firmware-ul.

Când vine vorba de securitatea digitală, lipsa de cunoștințe poate duce la consecințe grave, inclusiv furt de identitate, fraude financiare și o pierdere masivă a vieții private

Încercați să fiți vigilenți cu computerele , deoarece acestea conțin atât de multe informații personale, dar este posibil să nu aveți același nivel de diligență atunci când vine vorba de router și camera de securitate de acasă. Hackerii se bazează pe acest lucru.

 

Securitatea routerului trebuie luată în serios.

Un router este esențial pentru rețeaua wireless de acasă, dar majoritatea oamenilor nu au nicio idee despre securitatea routerului.

Puteți face două lucruri care pot preveni un atac de hack: Schimbați acreditările implicite ale parolei

(caractere cu litere mari mici , numere , ) și actualizați firmware-ul (software-ul intern al routerului).

„Majoritatea oamenilor cumpără un router, îl conectează, conectează tot ce au nevoie pentru a se conecta și nu se mai gândesc la asta”, a spus Lawrence Abrams, fondatorul site-ului Bleeping Computer.

„Două lucruri care pot preveni un atac de hack: Modificați acreditările implicite ale parolei și actualizați firmware-ul (software-ul intern al routerului).” – Lawrence Abrams

Amintiți-vă, routerul dvs. este un punct singular de vulnerabilitate – calea unică pentru toate dispozitivele wireless de acasă care se conectează la internet prin Wi-Fi de acasă.

„Dacă un atacator are acces la arouter, acesta are acces la întreaga viață de internet”, a declarat Charles Henderson, șeful echipei de securitate IBM X-Force Red.

„Majoritatea oamenilor nu vor rezolva ceva, cu excepția cazului în care este evident că este rupt, iar vulnerabilitățile routerului se ascund adesea la vedere. Dacă accesul la internet funcționează, majoritatea oamenilor presupun că nu este nimic de remediat. ”

 

 

Producătorii de routere nu promovează întotdeauna securitatea.

Majoritatea furnizorilor de servicii de internet oferă acum un singur dispozitiv care conține atât un modem (vă conectează la internet), cât și un router (permite tuturor dispozitivelor fără fir din casa sau biroul dvs. să utilizeze acea conexiune la internet). Alții cumpără un router pentru a îmbunătăți acoperirea wireless pe care o primesc.

 

Consumer Reports a publicat recent rezultatele testării routerului și a constatat că „multe routere wireless nu au protecție de securitate de bază”. Noul laborator digital al CR a evaluat routerele în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea, precum și performanța. Doar câteva modele s-au descurcat bine în toate cele trei categorii.

 

Printre constatările cheie:

În timp ce unele dintre  routerele testate aveau încorporate garanții importante de securitate, cum ar fi actualizarea automată a firmware-ului cu cele mai recente îmbunătățiri de securitate, altor modele testate lipseau unele protecții de bază.

Unele routere „acceptă parole foarte slabe pe care multe site-uri web și conturi de la locul de muncă le-ar respinge”, au spus editorii. De exemplu, vor accepta parole cu mai puțin de opt caractere sau fără complexitate, cum ar fi „aaaaaaaaa” sau „12345678”.

„Un router nu a cerut proprietarului să schimbe datele de conectare implicite din„ administrator ”și„ parolă ”.”

„Configurarea unui sistem bun de parole nu mai este un lucru dificil”, a spus Bobby Richter, șeful testelor de confidențialitate și securitate la Consumer Reports. „Este timpul să implementăm sisteme moderne de parole pe cât mai multe dispozitive posibil și cred că routerele sunt un loc perfect pentru a începe.”

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Privacy Policy Settings