De ce telefonul dumneavoastră este lent, și cum să îl faceți să funcționeze mai rapid

De ce telefonul dumneavoastră este lent, și cum să îl faceți să funcționeze mai rapid

Telefoanele mobile sunt atât de omniprezente în viața noastră încât au devenit la fel de importante ca și portofelele, iar unele aplicații, chiar asta fac, transforma telefonul intr-un portofel digital.

Din păcate, indiferent cât de puternic este cipul sau cât de multă memorie RAM este disponibilă, toate dispozitivele vor simți într-o zi presiunea utilizării intense. Acesta este momentul în care dispozitivul începe să prezinte o degradare a performanței și în cele din urmă devine foarte lent sau chiar nu mai răspunde la comenzi. Majoritatea producătorilor de smartphone-uri realizează că aceasta este o problemă și oferă utilizatorilor instrumente pentru a prelungi ciclul de viață al dispozitivelor lor.

cum să faceți ca telefonul mobil să funcționeze mai rapid

Vizualizați aplicațiile instalate

Vă rugăm să examinați aplicațiile instalate înainte de a face orice repornire sau resetare. Chiar ai nevoie de toate astea? Ideea este simplă: cu cât stocați mai multe aplicații și date pe telefon, cu atât devine mai lent. Pentru a șterge o aplicație, apăsați lung pictograma și atingeți „Dezinstalare”.

De asemenea, vă puteți curăța memoria RAM accesând secțiunea Setări: alegeți „Întreținere baterie și dispozitiv”, alegeți „Memorie”, apoi alegeți „Curățare acum” pentru a elibera spațiu suplimentar pentru o mai bună capacitate de răspuns.

În cele din urmă, puteți seta o listă de „Aplicații de somn profund” (aplicații care nu rulează în fundal, funcționează doar când le accesați) sub aceeași opțiune „Întreținere baterie și dispozitiv”. Pentru a ajunge acolo, selectați „Baterie”, apoi „Limite de utilizare în fundal”. Acest lucru împiedică aplicațiile în modul de repaus să funcționeze în fundal și să consume resursele telefonului.

Dacă nu folosiți o aplicație foarte des, dar doriți totuși să o păstrați, puteți să o dezactivați pur și simplu. În acest fel, nu rulează în fundal și nu primește actualizări. Unele dispozitive vin cu aplicații stoc. Acestea sunt aplicații preinstalate de producătorul dispozitivului sau de operatorul de telefon mobil de care nu aveți neapărat nevoie; din păcate, unele dintre ele nu pot fi dezinstalate sau dezactivate.

Verificați actualizările aplicației

Aplicațiile trebuie actualizate pentru a obține cele mai recente funcții, pentru a îmbunătăți performanța sau pentru a remedia erorile nou descoperite, printre alte motive. Pentru a face acest lucru, deschideți Google Play sau App Store, faceți clic pe imaginea din colțul din dreapta sus, selectați „Manage Apps and Device”, apoi selectați „Update All”.

Verificați actualizările de sistem

La fel ca aplicațiile, sistemul de operare are nevoie de actualizări regulate pentru a vă menține telefonul să funcționeze cât mai bine, cu cele mai recente corecții de securitate. În meniul Setări, accesați „Actualizare software” . De asemenea, puteți alege să faceți acest lucru automat atunci când telefonul este conectat la o rețea Wi-Fi.

Ștergeți memoria cache și datele de navigare

Tot istoricul de navigare, parolele salvate, cookie-urile și datele online vor fi stocate. Ștergeți aceste date dacă doriți să recuperați din memoria telefonului și să îmbunătățiți performanța sistemului. Dacă utilizați Chrome, Edge sau alt browser, accesați Setări, selectați „aplicațiile browserului” și faceți clic pe „Salvare”. În partea de jos, selectați „Ștergeți memoria cache”. În același meniu, puteți selecta și „Gestionați spațiul de stocare” pentru a șterge alte date de navigare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings