Diferențele dintre camerele IP si cele analog

Cumpărarea unui sistem de supraveghere poate deveni dificilă atunci când descoperiți că există mai multe opțiuni. Cea mai frecventa intrebare este aceea daca ar trebui sa achizitionez o cameră IP sau una analogică. Diferența dintre cele două este uriașă, iar fiecare are avantaje și dezavantaje, motiv pentru care este important să fiți conștienți de decizia luata.

Deci, care sunt diferențele dintre cele două?

– COST – Camerele analogice sunt mai ieftine decât camerele IP, deoarece funcționează de 50 de ani cu aceeași tehnologie. Cu toate acestea, costurile de instalare ale celor două camere pot fi invers proporționale: camerele IP sunt ușor de instalat, în timp ce versiunile analogice pot avea probleme și costuri suplimentare.

– LUMINOZITATE – Dacă vorbim de luminozitate, camerele analogice sunt cele mai recomandate, mai ales dacă trebuie să monitorizezi zonele în care lumina fluctuează. Camerele IP necesită lumină puternică pentru a oferi imagini de o calitate impecabilă.

– DISTANŢĂ – Camerele analogice oferă înregistrări bune, dar își pierd claritatea la distanță. Nu și în cazul camerelor IP, care oferă un plus de claritate, chiar și la distanță.

Care sunt utilizările celor două tipuri de camere de supraveghere ?

Dacă doriți claritate și flexibilitate maximă, atunci camerele IP sunt pentru dumneavoastră. Sunt ușor de controlat și de instalat, și asigură imagini de o calitate superioară.

Dacă doriți o supraveghere simplă, statică, pentru a ține hoții departe, atunci camerele analogice sunt cele mai potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings