HELION ESTE PARTENER HIKVISION IN ROMANIA

Hikvision este cel mai mare producator de echipamente de supraveghere. Originile companiei sunt chineze, fondatorul ei original fiind Gong Hongjia. Acestia sunt lideri in domeniul supravegherii video, avand cea mai mare cifra de afaceri si cota de piata.

Istoria Hikvision

Infiintata in 2001, Hikvision a crescut de la un jucator regional mic, la cea mai mare marca de supraveghere video din lume, intr-un interval de timp relativ scurt. Compania chineza de supraveghere video a fost fondata in 2001 si a fost listata pentru prima data pe Bursa de Valori din Shenzhen in 2010. Partial detinuta de guvernul chinez, compania Hikvision are acum oficii in 20 de locatii din intreaga lume inclusiv SUA si Canada, Africa de Sud, Brazilia, Australia, Singapore, Coreea, India si cinci tari europene.

Poziția și strategia pieței
Cota de piață a Hikvision s-a accelerat în paralel cu veniturile sale. Compania de cercetare IHS calculată a dublat cota de piață în doi ani și deținea în prezent 19,5% din piața globală a echipamentelor de supraveghere video și CCTV în 2015, în creștere de la 16,3% în 2014.

Creșterea Hikvision eclipsează alte mărci din industria CCTV, așa cum se poate vedea în căutările globale pentru Hikvision (sursa: Google Trends)

Gama de produse

Hikvision mentine un portofoliu vast de tehnologii de securitate care include:

– Camere IP, CCTV si HD

– Inregistratoare video digitale si de retea (NVR si DVR)

– Encodere/ decodoare video

– Software de management video

– Sisteme de control al accesului si de alarma

Tehnologii inovatoare

Hikvision CCTV Smart Bullet

Hikvision atribuie o mare parte din succesul sau vitezei si amplorii inovatiei sale de produse, afirmand ca circa 8% din cifra de afaceri anuala este reintrodusa in cercetare si dezvoltare, cu o treime din personalul sau global (aproximativ 5000 ingineri). In 2017, compania Hikvision a deschis doua noi centre de cercetare si dezvoltare de inalta tehnologie in America de Nord in Montreal si Silicon Valley.

Hikvision atribuie o mare parte din succesul sau vitezei si amplorii inovatiei sale de produse, afirmand ca circa 8% din cifra de afaceri anuala este reintrodusa in cercetare si dezvoltare, cu o treime din personalul sau global (aproximativ 5000 ingineri). In 2017, compania Hikvision a deschis doua noi centre de cercetare si dezvoltare de inalta tehnologie in America de Nord in Montreal si Silicon Valley.

Fiind cel mai mare producator de dispozitive de supraveghere din lume, Hikvision a fost pionier în sistemele revolutionare ale industriei de supraveghere video cu privire la digitalizare, retelistica si inteligenta artificiala. Potrivit raportului IHS, Hikvision a fost cel mai mare furnizor mondial de echipamente CCTV & Supraveghere video timp de sase ani la rand (2011-2016) si isi pastreaza pozitia de lider pe piata cu privire la aproape toate categoriile de echipamente individuale, inclusiv camere video IP, camere analogice si HD CCTV, DVR / NVR si encodere video. Spre exemplu, toate modele DVR de la Hikvision, inclusiv cele mai ieftine, ofera suport pentru camere analog pe orice tip de format (AHD, TVI, CVI, CVBS), impreuna cu un numar suplimentar de intrari pentru camere IP.

Aproape toate modelele de camere de la Hikvision sunt disponibile si in varianta compatibila cu orice tehnologie de DVR, nu doar cu tehnologia HDTVI (turboHD) de la Hikvision. Acest lucru inseamna ca putem instala camere Hikvision pe DVR-uri de orice tehnologie, de la orice producator.

Hikvision a fost printre primii ce au incorporat tehnologia avansata de codare video H.264. Aceasta tehnologie analizeaza continutul video si elimina cadrele identice salvand astfel spatiu de stocare cu pana la 90%.

Cele mai recente camere Dome, Smart Box si Smart Bullet accepta inregistrarea video 4K, de exemplu. Acestea ofera rezolutii de 3840 x 2160 pixeli care accepta aplicatii mai sofisticate de analiza video cum ar fi recunoasterea faciala sau cea a numerelor de inmatriculare ale unei masini si pot acoperi o zona mult mai larga cu o singura camera.

Daca succesul timpuriu al companiei Hikvision a fost construit pe subcotarea rivalilor stabiliti (in special SUA si Europa) cu camere de supraveghere ieftine, strategia lor din acel moment pana in prezent a fost folosirea portofoliului larg de produse pentru a ajunge la fiecare colt al pietei de supraveghere video si a oferi solutii de securitate la o gama mult mai larga de preturi.

De asemenea, ei aloca resurse semnificative pentru a identifica lacunele in furnizarea de securitate si analiza video in industriile cheie principale, dezvoltand noi aplicatii capabile sa exploateze cele mai recente functionalitati ale camerei, pentru a oferi clientilor un anumit grad de avantaj operational.

Exemple de inovare aici includ sisteme de interfon echipate cu cititoare biometrice care scaneaza chipul si amprentele digitale pentru autentificare exacta si acces facil. In plus au dezvoltat tehnologii ce utilizeaza imaginile pentru a ajuta comerciantii cu amanuntul sa monitorizeze traficul in magazine si mall-uri.

In concluzie

Hikvision avanseaza tehnologiile de baza ale codarii audio si video, procesarea imaginilor video si stocarea datelor aferente, precum si tehnologii orientate spre viitor precum cloud computing, big data si deep learning. Mai jos gasiti topul primilor 10 producatori de sisteme de securitate din lume pe anul 2021.

Datorita ascensiunii lor foarte rapide, ei sunt in topul primelor alegeri facute de cumparatori si raman prima alegere cand vine vorba despre camere de supraveghere cu tehnologii avansate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Privacy Policy Settings