Recunoaștere facială folosind camere de supraveghere

Recunoaștere facială folosind camere de supraveghere

Utilizarea sistemelor de supraveghere pentru a identifica clar oamenii este un instrument foarte util în multe situații. Fie că vorbim despre o casă sau despre o afacere, capacitatea de a distinge clar fețele oamenilor care intră în raza de acțiune a unei camere de supraveghere este motivul pentru care au fost inventate sistemele de supraveghere. Dar nu orice cameră de supraveghere este capabilă să ofere recunoaștere facială în orice situație.

Recunoașterea „manuală” a feței din imaginile sistemului de supraveghere

(în direct sau înregistrate)

În acest caz, un utilizator al sistemului de monitorizare încarcă pe monitor imaginea stocată pentru a discerne cu propriii ochi trăsăturile clare ale persoanei care trece pe lângă camera de supraveghere.

Această modalitate este solicitată cel mai adesea de clienți și implică performanța și specificațiile sistemului de supraveghere selectate în funcție de distanța la care este necesară recunoașterea facială și de condițiile de iluminare.

Recunoaște automat a persoanelor, prin montarea de camere inteligente și instalarea de software pentru stocarea și compararea fețelor.

Soluția implică una sau mai multe camere de supraveghere capabile să recunoască automat fețele, să captureze capturi de ecran ale acelor fețe și să le stocheze pe un server, împreună cu ora exactă la care persoana a fost detectată. Această soluție este folosită cel mai adesea în spații publice aglomerate, instituții și birouri corporative mari.

Evident, este o soluție mai avansată, complet automatizată, care necesită niște echipamente speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings