Sistemele de securitate învechite: un risc mai mare decât crezi !

Sistemele de securitate învechite: un risc mai mare decât crezi !

Damaged CCTV camera, vintage.

Sistemele de securitate învechite reprezintă un risc pentru siguranța dumneavoastra.

35% dintre românii care dețin un sistem de securitate acasă l-au instalat acum mai bine de 5 ani. Luând în considerare ritmul accelerat al avansului tehnologic din domeniu, sistemele de securitate cu o vechime mai mare de 5 ani sunt soluții învechite și prezintă riscuri asumate de proprietari, în măsura în care modelele vechi nu pot oferi un nivel ridicat de protecție, au o incidență crescută la defecțiuni, în comparație cu cele noi, iar calitatea scăzută a imaginilor, în cazul unui sistem de supraveghere video, spre exemplu, nu poate oferi informații relevante pentru identificarea infractorilor.
Astfel, este foarte important să vorbim despre nevoia de actualitate a sistemelor de securitate, fie că vorbim despre sisteme de alarmă, sau de supraveghere video. Trebuie să ținem cont că sistemele de securitate sunt mereu pornite, iar o funcționare continuă necesită și mentenanță. Astfel, cel puțin o dată pe an, este recomandată verificarea componentelor sistemului: camerele de supraveghere, sursele de alimentare, cablurile, conexiunile camerelor, DVR-ul și harddisk-ul etc. Sistemul de alarmă trebuie înlocuit doar în cazul în care componentele nu mai dau randament.

Acest lucru este adevărat în aproape fiecare caz . Majoritatea specialiștilor nu au putut acorda vârsta exactă a sistemului lor și cu greu se gândesc să își imbunătățeasca vechule sisteme până când apare un eveniment care îl pune în funcțiune.

Din păcate, lipsa de atenție a sistemului duce adesea la înregistrări inutilizabile atunci când contează cel mai mult.

 

 

Sistemele de securitate îmbătrânesc ,dispozitivile de securitate devin depășite rapid și dispozitivele care nu sunt bine întreținute pot funcționa defectuos fără avertisment. Iată câteva moduri importante în care sistemele de securitate învechite vă pun în pericol.

Gândiți-vă la cât de des primiți actualizări pentru telefonul sau computerul dvs. și la cât de repede se strică dispozitivele noastre atunci când ne lipsesc aceste actualizări sau când compania nu mai acceptă dispozitivul respectiv.

Același lucru este valabil și pentru sistemele de securitate. Tehnologia de supraveghere avansează rapid și, în cele din urmă, producătorii nu mai oferă suport sistemelor învechite . Acest lucru vă poate pune în pericol sistemul și, în cele din urmă, afacerea, angajații și clienții, chiar și bunurile personale .

Cu cât sistemul de securitate este mai vechi , cu atât devine mai vulnerabil.
O altă problemă cu sistemele mai vechi constă în hacking.

Cu cât sistemul a fost mai mult pe piață, cu atât infractorii cibernetici vad oportunitatea de a va fura datele personale sau datele firmei .

Este posibil ca sistemele mai vechi să nu îndeplinească nevoile actuale .
Se pot întâmpla multe într-un timp scurt care ar putea afecta nevoile dvs. de securitate. De exemplu, afacerea dvs. s-ar fi putut extinde și planul de podea s-a schimbat sau ați crescut traficul. Este posibil ca sistemele mai vechi să nu permită monitorizarea securității sau să nu poată restricționa accesul vizitatorilor nepftiți .

Sistemele de securitate mai noi au caracteristici suplimentare care pot beneficia o afacere, cum ar fi accesul și controlul la distanță, alertele automate și analizele care probabil nu sunt disponibile pentru sistemul mai vechi.

Totodată, recomandăm întotdeauna ca instalarea să fie făcută de instalatori autorizați, care să cunoască principiile de funcționare ale sistemelor și să aibă cunoștiințele necesare pentru a nu arde sau produce avarii serioase produselor de securitate.
Astfel, putem concluziona că este necesar să fim atenți la următoarele aspecte pentru siguranța casei și să nu omitem mentenanța sistemelor de securitate:
• durata medie de viață a sistemelor de securitate este de 5 ani
• în ultimii 5 – 7 ani, costurile de instalare pentru un sistem de securitate s-au redus chiar și la jumătate, iar performanțele oferite sunt de câteva ori mai bune
• sistemele de securitate necesită cel puțin o verificare anuală.
HELION SECURITY
Oradea – Cluj Napoca – Stei – Timisoara
☎️ : 0725-144-444

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Privacy Policy Settings