Industria securității s-a schimbat rapid în ultimii ani. Dezvoltarea și aplicațiile tehnologiilor de ultimă oră în această industrie sunt în continuă evoluție. Pe măsură ce pășim în 2023, Hikvision ar dori să împărtășească câteva informații despre cinci tendințe cheie care ies în prim-plan în industria securității.
1. Aplicațiile AI sunt diversificate, necesitând ecosisteme mai deschise
Inteligența artificială ajută la rezolvarea zilnică a problemelor complexe și satisface nevoile fragmentate ale clienților. Capacitățile acustice și textuale ale inteligenței artificiale sunt, de asemenea, explorate de industrie.
De exemplu, detectarea anomaliilor alimentate de inteligența artificială este utilizată pentru a detecta defecțiunile echipamentelor în medii industriale pentru un nivel ridicat de siguranță a lucrătorilor.
În plus, tehnologia AI evoluează la stadiul de auto-învățare și se optimizează mult mai rapid.
2.AIoT continuă să facă o punte între lumea fizică și cea digitală
Combinația dintre AI și IoT (AIoT) va continua să fie o tendință majoră pentru 2023, remodelând domeniul de aplicare al industriei de securitate. Au fost introduse mai multe soluții AIoT care nu numai că vor oferi protecții inteligente, ci și vor ajuta la creșterea eficienței operațiunilor într-o multitudine de industrii și organizații.
AIoT va crea o cale importantă pentru stimularea transformării digitale în mai multe industrii. Acest lucru se poate realiza prin crearea unui geamăn digital, care face legătura între lumea fizică și cea digitală. De exemplu, în managementul parcurilor industriale, site-urile virtuale pot fi create prin aplicarea modelării 3D, folosind tehnologii VR și AR pentru a le reprezenta și a le reflecta pe cele reale, dându-le puterea de a acționa rapid pentru a face întrega zonă de interes să funcționeze fără probleme.
3.Experiențele vizuale se îmbunătățesc cu tehnologiile de imagistică 24/7
Captarea imaginilor de securitate cu o claritate și culoare clare non-stop este o cerere de bază pentru utilizatorii de securitate video, însă lumina slabă pe timp de noapte a fost întotdeauna cea mai mare provocare pentru a realiza acest lucru.
Acum, odată cu dezvoltarea mai multor tehnologii noi de imagistică, vedem aceste provocări eliminate. Tehnologia de fuziune a imaginilor bi-spectru care folosește doi senzori este utilizată pentru a combina imaginile IR și lumina vizibilă pentru a reproduce culori vii în condiții de lumină slabă. Tehnologia de procesare a semnalului de imagine bazată pe inteligență artificială (AI-ISP) folosește algoritmi de învățare profundă pentru a îmbunătăți radical reducerea zgomotului vizual pentru optimizarea imaginii pe timp de noapte.
4.Industria trece la operațiuni mai ecologice, cu emisii reduse de carbon
Tendințele în producția ecologică și inițiativele cu emisii scăzute de carbon din industria de securitate sunt foarte inspiraționale. Producătorii de securitate lansează produse cu speranțe de viață mai lungi, materiale și ambalaje reciclabile și utilizarea energiei regenerabile. Aceste inițiative reduc deșeurile și emisiile. De exemplu, cererea de camere cu energie solară continuă să crească datorită eficienței sale bine stabilite în utilizarea energiei curate nelimitate a soarelui.
în producția și operațiunile de zi cu zi, mai multe companii din industrie și-au stabilit obiective pe termen mediu și lung pentru managementul mediului, de la producția de carbon mai redusă, utilizarea eficientă a energiei și gestionarea deșeurilor și a substanțelor chimice, până la medii de birou mai ecologice.
5.Zero Trust security continuă să devină da fie oo strategia de securitate cibernetică
Securitatea cibernetică rămâne o problemă foarte importantă și provocatoare pentru toate părțile din industria noastră, deoarece clienții și autoritățile de reglementare sunt mai preocupate de securitatea datelor și a confidențialității lor, astfel au stabilit standarde și cerințe mai înalte în aceast domeniu. Vedem valoarea în evidențierea ideii de Zero Trust pe care toată lumea să o ia în considerare atunci când elaborează strategii de securitate cibernetică.
Zero Trust este o inițiativă strategică care a fost dezvoltată pentru a preveni încălcarea datelor prin eliminarea conceptului de încredere din arhitectura de rețea a unei organizații. În securitatea cibernetică, încrederea devine o vulnerabilitate. Zero Trust este o abordare a securității cibernetice care impune faptul că sistemele noastre conectate nu trebuie să aibă încredere niciodată în nimei, verificând întotdeauna toate actiunile.