Un nou risc care pune la îndoială confidențialitatea camerele video care pot fi ascunse în proprietățile închiriate via Airbnb

Un nou risc care pune la îndoială confidențialitatea camerele video care pot fi ascunse în proprietățile închiriate via Airbnb

Datorită progreselor tehnologice, călătoriile au devenit mai ușoare, mai rapide și mai simple pentru mulți dintre noi. Putem rezerva zboruri, face check-in online prin aplicații pentru smartphone, depășim cu ușurință barierele lingvistice și evităm să ne pierdem în locuri noi. În plus, găsirea și rezervarea de cazare nu a fost niciodată mai ușoară, deoarece tehnologia deschide o lume cu totul nouă pentru călători și vacanțe, fie pentru cei cu buget redus, fie pentru familiile și cuplurile care doresc să plece în vacanță în locații mai exclusiviste.

Tehnologia din pacate introduce și noi riscuri care pun la îndoiala securitatea confidențialității. În ultimii ani, unii călători au descoperit o nouă amenințare: camerele ascunse în proprietățile de închiriat, adesea rezervate prin platforme precum Airbnb.

Mă urmărește cineva?

Cazurile care implică camere de tip spion nu par a fi deosebit de comune, dar totusi se întâmplă ocazional asa că nu trebie să lăsăm garda jos. Iată câteva exemple din ultimii ani:

– În 2017, activistul Jason Scott a postat pe Twitter o fotografie cu o cameră spion conectată la internet ascunsă în interiorul unui detector de mișcare, pe care a descoperit-o într-o locație închiriată prin Airbnb.

– În 2018, un călător din Glasgow și prietena lui au descoperit o cameră ascunsă în interiorul unui ceas cu alarmă digital îndreptată spre pat într-o cameră în plan deschis.

– În 2022, un client Airbnb a descoperit o cameră ascunsă în baia apartamentului său după ce a auzit un clic în timp ce făcea duș cu iubita lui. Dispozitivul pare să fie setat să facă o fotografie și să o transmită dispozitivului utilizatorului atunci când detectează mișcare în casă.

– Desigur, alte tipuri de cazare nu sunt în totalitate lipsite de riscuri, așa cum demonstrează cazul Coreei de Sud, unde 1.600 de persoane au fost înregistrate în secret în camerele de hotel, iar imaginile au fost transmise în direct online pentru clienții plătitori de pe un site web secret.

Cum să identifici camerele ascunse

Dacă există chiar și cea mai mică șansă ca gazda dvs. să vă spioneze în secret, trebuie să vă protejați confidențialitatea. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru a găsi camere spion ascunse.

– Inspectați fizic camera. Uneori, o metodă simplă este cea mai bună. Căutați camere ascunse în locuri obscure, cum ar fi ceasuri, detectoare de fum, difuzoare sau becuri. Orice dispozitiv suspect care vizează paturi sau dușuri ar trebui investigat în continuare.

-Utilizați o lanternă: obiectivul camerei este fabricat din sticlă, deci este reflectorizant. Oprește luminile și folosește lanterna pentru a găsi obiecte ascunse printre aparate și mobilier.

– Stingerea luminilor ajută, de asemenea, la identificarea LED-urilor roșii sau verzi care luminează pe camera de vedere nocturnă. Acestea pot fi foarte mici, așa că fiți atenți și ordonați atunci când lucrați în jurul proprietății.

– Detectarea semnalelor RF: O altă modalitate de a detecta camerele ascunse este de a monitoriza frecvențele radio (RF) pe care le pot folosi pentru a se conecta la rețele ascunse. Există dispozitive special concepute pentru această activitate, dar pot fi foarte scumpe. O altă opțiune este să folosiți telefonul mobil pentru a suna familia ori prietenii în timp ce vă plimbați prin unitate. Camerele ascunse pot interfera cu semnalele telefonului mobil, așa că opriți-vă și investigați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings